Termékek

Leier kisméretű tömör tégla

Műszaki adatok

Méret (cm): 25 x 12 x 6,5

Szükséglet: 102 db/m2

Hőátbocsátási tényező (U.terv, fal.): 1,40 W/m2K

db/raklap: 360

A Leiertherm kerámia falazóelemek magukban hordozzák a hagyományos téglaépítés kedvező alaptulajdonságait. Az alapanyagként felhasznált agyag kitermelése és újra feldolgozása minimális mértékben terheli környezetünket. A tégla nem éghető anyag, ezért az abból épített házak jól ellenállnak a tűznek. A téglafalak kedvező szilárdsági tulajdonságokkal és a mechanikai igénybevételekkel szemben is jó ellenálló képességgel rendelkeznek. A falszerkezetek, jó hangszigetelő képességűek.
A nagy tömörségű téglaszerkezetek kiemelkedő hőtároló képességűek és hőfok csillapításúak. A téglának jók a légnedvesség-szabályozási képességei, ezért kellemes páratartalmú és mikroklímájú, komfortos lakóterek kialakítását teszi lehetővé. A téglafalak jól vakolhatók. A teherhordó és homlokzati falazóelemeken kívül a rendszerhez válaszfallapok és áthidaló elemek tartoznak.
A termékcsoport teljes körű alkalmazásának egyértelmű előnye, hogy a rendszer elemei azonos minőségű anyagból készülnek, így az elkészülő épületek falszerkezetei és áthidalói hasonló technológiával egységes méretrendben építhetők.
Méretek 25x12x6,5 cm
Raklapmennyiség 360 db
Szükséglet 102 db/m2
Bruttó száraz testsűrűség 1540 kg/m3
Névleges súly 3,3 kg
Deklarált nyomószilárdság 35 N/mm2
Egyenértékű hővezetési tényező 0,552 W/mK
Hőátbocsátási tényező (U.terv, fal.) 1,40 W/m2K
Súlyozott laboratóriumi léghanggátlási szám 61 dB
Tűzállósági osztály A1
Széchényi 2020 - Befektetés a jövőbe