Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok árajánlatot kérni?
Felső menüsávban könnyedén kiválaszthatja az "Ajánlatkérés" menüpontot. Az ajánlatküldésre igyekszünk mihamarabb válaszolni.
Van-e lehetőség házhozszállításra?
Természetesen van. Saját korszerű teherautóinkkal és képzett sofőrjeinkkel is történhet a szállítás. A szállítási költségeket minden esetben a megrendelt termék mennyisége és a kiszállítás helyszíne határozza meg.
Milyen gyors a kiszállítás?
Igyekszünk minél hamarabb kiszállítani a raktárkészleti termékeinket. Egyéb esetben a termék típusától és mennyiségétől függ a kiszállítás dátuma. Erről kérjük érdeklődjön kollégáinknál.
Raklapokat hogyan kezelik?
Azon termékeknek melyek raklapon szállítódnak általában van betéti díja és használati (csomagolási) díja. Minden esetben amennyiben cégünk telephelyére visszaszállítják az üres raklapokat, cégünk a vásárlás során adott bizonylat felmutatását követően vissza fizeti Önnek a betéti díj összegét. Sajnos a használati díjat cégünk sem kapja vissza így azt nem áll módunkban visszafizetni.
Behajtási feltételek
 • Megfelelő úttest (nincsenek gödrök, kiálló kövek, csatorna fedelek stb.) száraz, nem laza, megfelelő útszerkezet.
 • Elég magas és széles, a behajtásra alkalmas amennyiben a legkisebb sérülést sem okoz a környezet az autóra és az autó a környezetére.
 • A behajtás nem okozhat tűz, robbanás és balesetveszélyt!
 • Ha a fenti feltételek nem állnak fenn, akkor a gépjárművezető KÖTELES MEGTAGADNI a behajtást.
Rakodási feltételek
 • A daruzás a TGK. mellé történő egy letalpalással való lerakodást foglal magába.
 • Területen szétrakás, további daruzás, (födémezés, emeletre rakodás stb.) külön díj ellenében történik.
 • Faáru, betongerendák és födémre pakolás esetén a megrendelő köteles segítő személyt biztosítani a gépjárművezető részére.
 • A kívánt / megrendelt daruzási szolgáltatást a megrendelő egy átvételi elismervény kitöltést követően veszi át, a számla a telephelyre visszaérkezést követően kerül kiállításra.
Állásidőről
 • A fuvardíj 20 perc várakozási időt foglal magában. (Továbbiakban díjmentes alapidő.)
 • A díjmentes alapidőn túli állás kiszámlázandó, és a megrendelőt terheli 10.000 Ft+Áfa/ 15 perc díjjal minden megkezdett 15 perc esetében, felső határa maximum 1 óra.
 • Ha a TGK.-nak várhatóan egy óránál többet kell várakoznia a lerakodásra, úgy a gépjárművezető az árut visszaviszi a telephelyre és a kiszállítást teljesítettnek tekinti.
Behajtási engedélyekről
 • A korlátozott forgalmú övezetekbe, útszakaszokra, behajtási engedély megléte nélkül a K+D Kft. szállítást nem végez
 • Budapest területén a behajtási engedély beszerzésének részleteiről, a kiszállításra kerülő termékek mennyiségének függvényében, az ajánlatkérésre adott válaszunkban tudunk egyértelmű választ adni.
 • Budapesten kívül más városokba történő szállításkor, a behajtási engedély meglétéről, és annak ügyintézéséről a megrendelő gondoskodik.
Egyéb információk
Az általános szerződési feltételek itt megtekinthető. Szállító az esetleges változásokat is a honlapon teszi közzé, a változásokról külön értesítést nem köteles küldeni. Amennyiben Szállító külön értesítést küld a Megrendelőnek, akkor a közzététel időpontja Postai küldemény esetén, a tértivevényen feltüntetett átvételi időpont, ajánlott küldemény esetében pedig a feladástól számított ötödik munkanap. Elektronikus megküldés esetén, mely értesítést az egyedi Szállítási Szerződésben megadott e-mail címre küld meg az elküldés időpontja a közzététel időpontja. A módosítások a közzététel időpontjától érvényesek és hatályosak. Megrendelő kifejezett kötelessége a szerződés fennállásának időtartama alatt az aktuális általános szállítási feltételek tartalmának nyomon követése.